Életmódváltás és anti-aging – mi az összefüggés?

Az életmódváltás fontosságával nap mint nap találkozhatunk. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a benne rejlő előnyöket és az egészségre gyakorolt pozitív hatást. Tény azonban, hogy sokan még így sem fordítanak kellő hangsúlyt arra, hogy milyen életminőséget élnek és azzal miként befolyásolják élethosszukat.

A rendszeres testmozgás és a tányérra kerülő alapanyagok együttesen határozzák meg életmódunkat, de természetesen a stressz kezelésének is kiemelt szerep jut mindebben. A cél nem más, mint a már említett életminőség javítás, valamint az ennek köszönhető anti aging hatás. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy az egészséges életmóddal kiküszöbölhető, vagy legalábbis csökkenthető az öregkori krónikus betegségek kialakulásának kockázata.

Mit érdemes tenni mindennek érdekében ténylegesen?

Sokan vannak, akik a vörös és fehér húsok fogyasztásának mennyiségét csökkenteni javasolják. Ellenben a hüvelyesek fogyasztásával a vastagbélrák kockázata ellen tehetünk.

A finomított szénhidrátokat és a cukrot mindenképpen javasolt kihagyni az étrendből, és persze nem mehetünk el a bőséges folyadékbevitel kérdése mellett sem. Az emberi szervezet körülbelül 75 százaléka víz, így a normál működéshez elengedhetetlen az, hogy eleget igyunk. A szakemberek minden húsz testsúly kilogramm után egy liter vizet javasolnak, de e mennyiség egy részét bevihetjük gyógyteák fogyasztásával is, melyek egyébként is jótékony hatással vannak a szervezetre.

Fontos, hogy a testsúlyunknak és az edzettségi állapotunknak megfelelő mozgásformát válasszunk, így ugyanis a szív-és érrendszer túlterhelését, valamint az ízületi fájdalmakat is megelőzhetjük. Ugyan a kutatások az úgynevezett szenolitikus készítményekkel jó irányba mozdítják az öregedés elleni küzdelmet, de mindez az életmódra való folyamatos odafigyelés nélkül mit sem ér.

Forrás: https://www.genengnews.com/news/anti-aging-drug-candidates-idd-using-transcriptomes-of-long-lived-worms/