Mire jók az antioxidáns gyógyszerek? Valóban gátolják az öregedést?

Antioxidáns gyógyszereket elsősorban beteg embereknek javasolnak. Az antioxidánsok a szabadgyökök okozta károsodások helyreállítását segítik elő, felgyorsítják a gyógyulást, lassítják az öregedést, megelőzik a betegségeket.

Az antioxidáns gyógyszerek növelik a napi antioxidáns bevitelt, mivel nagyobb mennyiségben tartalmaznak olyan összetevőket, melyeket a zöldségekből, gyümölcsökből vihetünk be szervezetünkbe.

Antioxidáns gyógyszereket szedni azoknak is ajánlott, akik nem egészségesen élnek, azaz dohányoznak, egészségtelenül táplálkoznak, nagy stressznek vannak kitéve, rendszeresen fogyasztanak alkoholt vagy drogokat. Minél nagyobb az antioxidánsok mennyisége szervezetünkben, annál tovább élhetünk, mivel az antioxidánsok védik a sejteket, ezzel az öregedést is lassítják.

A szakértők szerint az egészséghez napi legalább 5000 antioxidánst fogyasztására lenne szükség. Ezt szinte kizárólag antioxidáns gyógyszerekkel lehetne megoldani. Ezekben a gyógyszerekben vitaminok, gyümölcsökből és más természetes anyagokból kivont összetevők találhatók.

Az antioxidáns gyógyszerek szedése mellett még mindig fontos az egészséges táplálkozás és életmód. Sok gyümölcs, zöldség, hal kellene, hogy szerepeljen étrendünkben és a mindennapjaink szerves része kell, hogy legyen a mozgás. Az alkoholt, a stresszt, a dohányzást ki kell iktatni az életünkből. Ha ezeknek megfelelően élünk, a lehető legtöbbet tesszük egészségünk megőrzéséhez.

Forrás: https://www.antioxidans.hu/mi%C3%A9rt-aj%C3%A1nlottak-az-antioxid%C3%A1ns-gy%C3%B3gyszerek.html