Mit tud a világ az öregedésgátlásról? – Nemzetközi sajtószemle

Túlzás nélkül a világ egyik legjelentősebb tudományos áttörése előtt áll az emberiség, mégis a sokszor igen nehéz nyelvezetű szaklapok kivételével a nemzetközi sajtó csak alsó hangon számol be az eddig elért eredményekről.

Néhány üdítő kivételtől eltekintve a globális média csak igen szőrmentén adja hírül az öregedésgátlás terén elért eredményeket. Nézzük az élet meghosszabbítása kapcsán tett intézkedéseket a nemzetközi sajtó tükrében.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az öregedés kezelhető

Idősnek számító laboratóriumi egerek vitalitását sikerült visszaadniuk a szakembereknek. A kutatók elérték, hogy az állatokban csökkenjen az életkorral kapcsolatos betegségek kialakulása – írja a TIME Magazin. A cikk beszámol róla, hogy a Mayo Klinika és a Scripps Kutatóintézet közös munkájának eredményeként sikerült kiiktatni az állatokban azokat az öregedő sejteket, melyek a degeneratív öregedésért felelősek.

A Los Angeles Times arról számol be, hogy az öregedés egyre inkább hasonlít egy betegséghez, mely a megfelelő gyógymóddal kezelhető. A cikk megemlíti, hogy azok az egerek, melyek szenolitikum alapú kezelést kaptak 36 százalékkal tovább éltek társaiknál.

A Journal of The American Medical Association úgy fogalmaz, hogy az öregedésgátló szerek a jövőben biztonságosak és hatékonyak lesznek. Ez pedig az egész egészségügyi ellátást át fogja alakítani.

A Science és a Nature folyóirat együttesen számol be az öregedő sejtek eltávolítása érdekében tett erőfeszítésekről. A lapok a korral összefüggő betegségek vonatkozásában megemlítik továbbá, hogy a plakkok megjelenésének, illetve növekedésének blokkolása fontos lépés lesz a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése terén.

Forrás: https://www.lifeextension.com/Magazine/2018/SS/Major-Advance-in-Healthy-Longevity/Page-01